mars 2011

På premiehylla

Kom på at jeg hadde en del medaljer her fra tidligere konkurranser, og ikke minst håndball. Spillte håndball i 8 år, fra året før skolestart til 7.klasse. På den tiden rekker man vel å spille en del kamper og delta på en del cuper, og selvsagt vinne flesteparten av kampene. 

Trodde ikke jeg hadde så mange fra turn heller men... Var jo en del.


27 medaljer fra håndballperioden.


Litt sånn fra turninga.

Tok 1.plass på Kretsmesterskap i 2008 tror jeg...
Om ikke var det i 2009 vi tok gull, husker ikke. 

Og sammen ble det vertfall 40 stk.


Sykt random innlegg, jeg vet. FYI

Hei dere! Nå sitter jeg hjemme foran Mac'en og hører på sanger på MTV. Det er egentlig skidag på skolen idag, men jeg er ikke akkurat født med ski på beina for å si det sånn. Jeg skal heller holde meg hjemme med forkjølelse og litt lekser. Ellers har jeg absolutt ingen ting å blogge om for tiden, har et ganske utrolig kjedelig liv.Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 55-250mmPortrettbilde

Best med farger eller i svart hvitt?

Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 50mm Modell: Liv Maria Lien

Introduksjon til HDR-bilder

Jeg har nylig funnet ut en ny måte jeg kan redigere bilder på, som er ganske nyttig når det kommer til over- og undereksponerte bilder.

HDR-fotografering (High Dynamic Range) vil si at man tar to like bilder, med forskjellig eksponering, og setter dem sammen. Eksponeringen skal på det ene bildet være tilpasset for eksempel himmelen, og på det andre bildet skal den være tilpasset for eksempel bakken. Dette er ganske nyttig siden man ofte ser at bilder blir utbrent på noen steder siden eksponeringen er feil.

Vet du ikke hva eksponering er? Jo, det skal jeg si deg. Det er det samme som lukkerhastighet. Vet du heller ikke hva det er? Huff... Jo, det er hvor lang tid det tar å ta bildet for å si det enkelt. Lukkerhastigheten er oppgitt som f.eks 1/80. Altså 1/80 sekunder eksponeringstid/lukkerhastighet.

Når man tar bildet, skal man ha en fast blender, og bare endre på lukkerhastigheten. Blender er det som slipper lyset gjennom linsa og inn på et lysfølsomt materiale og alt det der. Lite blendertall = STOR blender, og omvendt. Blender er oppgitt som f-verdier. F/1.8 er det laveste blendertallet jeg kan ha på 50mm-objektivet mitt. PS: linse og objektiv er IKKE det samme!

Så til selve arbeidet. Jeg bruker Photoshop CS5.

1. Finn de to bildene du skal sette sammen:

Eksponering tilpasset stranden. f/11 og 1/30 sek. lukkerhastighet. Overeksponert himmel.Eksponering tilpasset himmelen og vannet. f/11 og 1/100 sek. lukkerhastighet. Undereksponert strand.

2. Sett dem sammen


Klikk på Merge to HDR Pro...

Så kommer denne boksen opp:Klikker du Add Open Files kommer alle bildene opp som er åpne i Photoshop. Klikk OK. Du kan bruke fler enn to bilder om du vil. Herfra skjer prosessen videre av seg selv, til du kommer til redigeringen. Her må du da eksperimentere selv.

3. Etter redigeringen på HDR-måten, klikker du OK. Bildet ser kanskje fortsatt litt rart ut, så da redigerer du resten i Photoshop ved å endre Levels, curves, selective color, brightness/contrast osv. Du bestemmer helt selv.

4. Resultat:

Er ikke helt fornøyd med sjøen på dette bildet, men la gå. Har bare prøvd dette et par ganger.

Hva synes dere? Har dere prøvd HDR-metoden før?

 

Fotografering - landskap og natur

© Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 18-55mm + gråfilter (HDR-fotografering)

© Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 18-55mm + gråfilter

© Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 18-55mm

© Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D + 50mm

We will rock you!

Hey folkens... Siste forestilling på søndag gikk også bra, vi ble filmet, gleder meg ganske mye til å se filmen faktisk.

Og i dag, har jeg vært på stranda. Holder jo på med et fotoprosjekt på skolen, og ifølge min plan skulle jeg vært ferdig å ta bilder neste uke. Halo? Har såvidt begynt. Tok rundt 150 i dag så jeg satser på at det hvertfall ble ett som er brukbart.

Det var over 10 grader i dag også, noe som er ganske uvanlig. På denne tiden av året bruker det jo å vøre 3 meter snø over alt, men jeg kan faktisk se både gresset og asfalten! Sommerfølelse! Like før jeg kjøper shorts, bikini osv og hopper i sjøen. Næt.

I morgen har vi for en gangs skyld litt fri fra skolen. Vi skal nemlig på en musikal som musikklinja på skolen har laget i stand! Håper det blir bra, skal vertfall kjøpe inn 10 kg godteri just in case det blir kjedelig. Men det blir det ikke, for halo, ingenting i Molde er kjedelig. Musikalen heter da We will rock you.

Et uredigert bilde jeg tok i dag bare for å ha et bilde med i dette innlegget:


Foto: ingrid fredriksen

 

2 down, one more to go

Det gikk ganske bra på forestillingen i dag også. Glemte ingen replikker, og suffløren vår brøt inn bare 2 ganger. Nå har vi bare en forestilling igjen, og satser på at den blir den beste forestillingen av alle 3!Vi kom også i avisa i dag, les og se bilder her.

This evening was succeed

I "dag" hadde vi altså premiere på "Den spanske flue". Det gikk egentlig ganske bra, jeg glemte heldigvis ingen replikker, og håper det går minst like bra i morgen og på søndag. Jeg skal innrømme at jeg var veldig nervøs før vi begynte. Jeg kjente jeg skalv i kroppen da jeg gikk inn på scena som nr 1! Etter en liten stund gikk det bedre, og jeg slappet mer av på scenen. I morgen håper jeg at det ikke er noen nerver til stede i det hele tatt. Backstage satt jeg og Siri sammen og spiste godteri helt til vi skulle inn på scena igjen. Og fyi, jeg har klart meg helt siden søndag uten godteri! Sykt.

Etter premieren hadde vi en slags premierefest, hvor vi spiste opp restene av kaker og boller fra salget i pausa. Vi bestilte også pizza som vi koste oss med utover kvelden. Det var sykt koselig og ikke minst avslappende!

Så også at de har skrevet en anmeldelse av oss i Romsdals Budstikke! Med et bilde av meg, haha. 3 gang denne uka det står om oss i avisa.

Her henger våre kostymer og slike ting.

Vi fikk alle en rose hver! Jeg glemte desverre min igjen bak scena...På premierefesten tok vi en "ninja"-greier. Det er om å gjøre å slå de andre på handflaten. Gøy.

Den spanske flue...

I hele vinterferien har jeg våknet klokken 8 hver dag for å ha møtt opp på skolen og vært der til rundt klokka 4-5 på kvelden. Da har jeg møtt opp til teaterøving, for å gjøre klar til en fabelaktig kveld på premieren i morgen kveld. Skoleteateret har jobbet med stykket "Den spanske flue" i siden november, og i dag var siste øving før premierekvelden.

Fra mandag til og med i dag har jeg vært igjen etter skoletid fra rundt klokka 3 til klokka 10 for å gjøre siste finpuss. Vi har blitt intervjuet av Avisa Romsdal, og Romsdals Budstikke, som er våre lokalaviser. Jeg har også hørt rykter om at klokken 10 i morgen burde alle skru på 1FM!

Jeg fikk også jobben til å lage plakat, flyers og program. Det viste seg at alt slitet med grafisk på skolen endelig var til noen nytte. Det var som om jeg lærte mer av å lage plakater og program enn de småoppgavene vi har fått på skolen.Weho... Røde i ansiktet? Nææt.

Det har vært skikkelig gøy å jobbet med dette de siste ukene. I vinterferien hadde vi også 2 overnattinger! De kan jeg skrive mer om en annen dag når jeg har bedre tid. Jeg kommer nemlig til å være opptatt vertfall en uke til med disse teaterfaktene, selv om siste forestilling er på søndag. Må jo ryddes bort litt også...

Om du vil lese mer om handlingen til den spanske flue trykker du her, eller om du vil se ABC-teatret sin versjon av stykker klikker du her for del 1.

Det er et ganske humoristisk stykke, og jeg holder på å le meg ihjel backstage når jeg ser gjennom små hull i teppet bak veggen. Det er vanskelig å holde seg seriøs når man er fremme på scenen også, for det er så mye morsomt som skjer hele tiden. Må si vår versjon er mye bedre enn ABC-teatret sin versjon av stykket. Anbefaler dere å se VÅR VESJON. Eller om du ikke kommer deg til Molde på så kort varsel kan du se ABC-teatrets versjon.

Arrangementet ligger også på facebook, klikk her.

Flaut

Herres... Liv Maria sitter å sender linker til mine gamle blogginnlegg. Jeg blir seriøst flau over meg selv her, så nå setter jeg med ned og sletter alt som er fra forrige århundre.

Apropo flauhet:

Hvorfor ikke bare legge ut et bilde av mitt sanne meg? Ting kan jo ikke bli mer pinlig såeh... Første og siste bildet dere ser av meg uten sminke btw.

Sunny days

På vei hjem fra Molde i dag så jeg denne himmelen:


Foto: Ingrid Fredriksen Kamera: Canon EOS 500D

...Og rett etterpå begynte det å hagle.

kontakt: ingridvf@live.no

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits